Acerola ekstrakt 500g

Acerola – źródło naturalnej witaminy C SUPLEMENT DIETY ZAWARTOŚĆ WITAMINY C 25%   Acerola, zwana wiśnią z Barbados, pochodzi z Ameryki Środkowej i Wysp Karaibskich

Opis

Acerola – źródło naturalnej witaminy C SUPLEMENT DIETY ZAWARTOŚĆ WITAMINY C 25%   Acerola, zwana wiśnią z Barbados, pochodzi z Ameryki Środkowej i Wysp Karaibskich. Sprzyjający klimat pozwala również na jej uprawę w Ameryce Południowej, Stanach Zjednoczonych, Australii, niektórych rejonach Azji i w Afryce. Owoce aceroli są delikatne i łatwo ulegają zepsuciu, dlatego produkuje się z nich soki, które można przetwarzać na suchy proszek. Ze względu na wysoką zawartość naturalnej witaminy C, ekstrakt z aceroli jest składnikiem wielu preparatów witaminowych.   Zawarta w ekstrakcie z aceroli naturalna witamina C przede wszystkim: wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego w trakcie ćwiczeń fizycznych i po nich, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości i skóry, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E, zwiększa przyswajanie żelaza.    Zalecana porcja do spożycia: 3 g (1 płaska łyżeczka) ekstraktu z aceroli rozpuścić w 100 ml przegotowanej wody, napoju lub jogurtu. RWS (referencyjne wartości spożycia): Zalecana jedna porcja 3000 mg aceroli (1 płaska łyżeczka) zawiera 750 mg witaminy C (937% RWS).   Składniki: ekstrakt z aceroli, nośnik: maltodekstryna. Kraj pochodzenia: Francja/Brazylia   Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 1135 kJ/ 270 kcal Tłuszcz: – kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g 0 g Węglowodany: – cukry 5,8 g 3,4 g Białko 5,2 g Sól 0,56 g  

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl