b-complex life+ 60 caps. amix greenday® series

B-Complex LIFE+ od Amix Nutrition Jest suplementem diety, którego celem jest dostarczenie twojemu organizmowi wszystkich niezbędnych witamin z grupy B

Opis

B-Complex LIFE+ od Amix Nutrition Jest suplementem diety, którego celem jest dostarczenie twojemu organizmowi wszystkich niezbędnych witamin z grupy B. Produkt zawiera bardzo wysokie stężenia wszystkich składników aktywnych. Witaminy z grupy B pełnią szereg bardzo ważnych funkcji w organizmie człowieka, są niezbędne do prawidłowej pracy wszystkich organów. Jeśli chcesz odpowiednio zadbać o swoje zdrowie to suplement zawierający B-Complex powinien być podstawowym elementem twojej diety. Wszystkie witaminy z grupy B to związki rozpuszczalne w wodzie, które nie są samodzielnie produkowane przez organizm. Dlatego niezmiernie ważne jest dostarczanie ich wraz z odpowiednio zbialnsowaną dietą lub suplementem. Dostarczenie witaminy B z samego pożywienia jest stosunkowo trudne, oczywiście jeśli zależy Ci na naprawdę wysokim stężeniu. Dlatego bardzo dobrym wyborem będzie suplement diety typu B-Complex, który dostarcza komplet witamin. Unikalny kompleks witamin z grupy B z patentem Lamin® – inaktywowane drożdze. Wysokie stężenia – Najmocniejsza wit. B na rynku! Tiamina, ryboflawina, niacyna, pirydoksyna, kwas pantotenowy, kwas foliowy, biotyna, kobalamina. 1 opakowanie B-Complex LIFE+ starcza na 60 dni suplementacji. B-complex LIFE+ amix greenday Linia suplementów dla Wegetarian – Amix GREEN DAY B-Complex Life+ zdecydowanie wyróżnia się na tle swojej konkurencji, wszystko dzięki zastosowaniu patentu Lalmin®. Źródłem składników aktywnych są inaktywowane drożdże pełnokomórkowe (Saccharomyces cerevisiae) zawierające podwyższone poziomy określonych minerałów i / lub witamin, w tym wypadku z grupy B. Witaminy wytworzone są dzięki naturalnej fermentacji drożdzy, które następnie są poddawane pasteryzacji i procesowi suszenia. Pozwala to uzyskać maksymalnie wysokie i biodostępne witaminy i minerały dla twojego organizmu.   Właściwości i działanie witamin z grupy B Witamina B1 jest również spotykana jako Tiamina. Jej głównymi źródłami w pożywieniu są produkty pełnoziarniste, mięso, strączki i nasiona. Jest koenzymem wielu bardzo ważnych enzymów. Jest niezbędnym elementem warunkującym prawidłowe czerpanie energii z węglowodanów. Jej ciekawym działaniem jest efekt pobudzenia mięśni szkieletowych na wskutek wzmocnienia działania acetylocholiny. Ten sam efekt powoduje relaksację naczyń krwionośnych, która normuje ciśnienie krwi. Tiamina pobudza wydzielanie hormonów gonadotropowych, substancji niezbędnych do wytwarzania ważnych hormonów płciowych. Dodatkowo może przyspieszyć gojenie się ran. witamina-b1-korzyści Witamina B2 jest znacznie częściej spotykana pod nazwą Ryboflawina. Jej największe ilości znajdziemy w produktach mlecznych, głównie jogurtach i kefirach. Występuje również w drobiu i ziarnach. Jest prekursorem dwóch ważnych enzymów (FMN i FAD), które są niezbędne do niektórych procesów utleniania i redukcji. Witamina B2 jest potrzebna do zachowania zdrowia i funkcjonowania układu nerwowego, błon śluzowych, dróg oddechowych i wzroku. Jest bardzo ważnym elementem prawidłowego metabolizmu tłuszczów i aminokwasów. witamian-b2-korzyści Witamina B3 to w istocie dwa związki – niacyna (kwas nikotynowy) i jego amid – nikotynamid. Jej źródłem są ryby, mięso, mleko oraz strączki. Jako jedyna witamina z grupy B jest w niewielkiej ilości produkowana przez organizm. Proces odbywa się za pośrednictwem aminokwasu – tryptofanu. Witamina B3 jest bardzo ważnym elementem metabolizmu energetycznego. Bierze udział w trawieniu białek, węglowodanów i tłuszczów a następnie pomaga uzyskać z nich energię. Ma również wpływ na produkcję czerwonych krwinek i poziom cholesterolu we krwi. Odpowiada za zdrowię skóry, paznokci i włosów. witamina b3 jedzenie Witamina B5 jest spotykana jako kwas pantotenowy. Jest organiczny związekiem chemicznym, który jest potrzebny do funkcjonowania każdej żywej komórki. Występuje głównie w warzywach liściastych, strączkach, mięsie i jajach. Zbyt niski poziom witaminy B5 może powodować kłopoty ze snem i zaburzenia regeneracji. Może również powodować uczucie mrowienia w kończynach dolnych. Witamina B5 wspomaga metabolizm energetyczny i bierze udział w produkcji hormonów oraz przekaźników nerwowych. witamiina b5 Witamina B6 to określenie stosowane dla 6 połączonych organicznych związków chemicznych, które są pochodnymi pirydyny, pirydoksyny, pirydoksalu i pirydoksaminy oraz ich 5’-fosforanów. Witaminę B6 znajdziesz w strączkach, mięsie i produktach zbożowych. Jest koenzymem swojej biologicznie aktywnej formy – fosforanu pirydoksalu (PSP) i odgrywa bardzo ważną rolę w metabolizmie energetycznym. Bierze aktywny udział w tworzeniu enzymów, hormonów, prostaglandyn i hemoglobiny. Ma spory wpływ na ciśnienie krwi, pracę mięśni i funkcjonowanie układu nerwowego. Może zapobiegać tworzeniu się kamieni nerkowych i zmniejszać objawy napięcia przedmiesiączkowego.     Witamina B7 jest szeroko znana jako Biotyna, która naturalnie znajdziemy w mleku, grzybach, warzywach i podrobach. Jej niedobór może prowadzić do bardzo poważnych problemów i stanów zapalnych włosów, skóry i paznokci. Jest niezbędnym składnikiem karboksylaz biotynozależnych, które są potrzebne do wytwarzania glukozy. Jest niezbędna do syntezy kwasów tłuszczowych i kwasu cytrynowego. Do tego jest koenzymem wielu ważnych enzymów i wspomaga prawidłową pracę tarczycy. witamina b7 korzyści Witamina B9 to inaczej kwas foliowy. Jedna z popularniejszych witamin z grupy B występuje głównie w warzywach liściastych, strączkach i orzechach. Jest syntezowana w jelitach przez znajdujące się tam bakterie. Jej biologicznie aktywną formą jest kwas lewomefoliowy, który możemy spotkać pod oznaczeniem 5-MTHF. Jest substancją niezbędną do prawidłowego funkcjonowania wszystkich komórek ustrojowych. Bardzo mocno oddziałuje na mózg i układ nerwowy. Odpowiednio wysoka podaż kwasu foliowego powinna być priorytetem podczas ciąży. Jego niedobór może prowadzić do niedorozwoju łożyska i wielu problemów zdrowotnych. witamina b9 korzyści Witamina B12, czyli kobalamina. Swoją nazwę zawdzięcza swojemu centralnemu atomowi, którym jest kobalt. Występuje głównie w produktach zwierzęcych, jej niedobór jest bardzo powszechny wśród osób na diecie roślinnej nie korzystających z suplementów diety. jest koenzymem w reakcjach metylacji, między innymi bardzo ważnej homocysteiny do metioniny. Wpływa tym samym na metabolizm węglowodanów, białek i tłuszczów. Dodatkowo, tak jak większość witamin B, oddziałuje na układ nerwowy. Pomaga zachować dobre samopoczucie i działa antydepresyjnie. Może również zwiększyć twoje funkcje poznawcze i usprawnić pracę mózgu. witamina-b12-koboalamina     źródła: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25982678 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19649688 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10980588 https://www.scirp.org/journal/PaperInformation.aspx?PaperID=22372 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26989667 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2273113 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1974941 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23158866

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl