Cmc (karboksymetyloceluloza sodu) e 466 100g

  CMC czyli klej cukrowy spożywczy (karoksymetyloceluloza sodu E466) To ziarnisty proszek o barwie białej lub jasnożółtej bez smaku i zapachu

Opis

  CMC czyli klej cukrowy spożywczy (karoksymetyloceluloza sodu E466) To ziarnisty proszek o barwie białej lub jasnożółtej bez smaku i zapachu.  CMC jest rozpuszczalny w ciepłej i zimnej wodzie oraz roztworach cukru. Funkcja technologiczna: Zagęstnik, stabilizator, emulgator, substancja wypełniająca.   Zastosowanie kleju spożywczego CMC: Wykorzystuje się go do klejenia elementów podczas modelowania figurek. Dodaje się go do masy cukrowej lub robi się z niego klej cukrowy. Wykorzystuje się go do robienia lukru plastycznego, bezglutenowego pieczywa, lodów, sosów sałatkowych itp.   Jak zrobić klej spożywczy? 1 płaska łyżeczka CMC dodać do 30 ml przegotowanej letniej wody i wymieszać. Następnie odstawić roztwór na 2 godziny i gotowe.   Kraj pochodzenia: Chiny  

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl