Cynamon cejloński laski 6 szt.

Cynamon cejloński (Cinnamonum vera) jest gatunkiem pochodzącym z Cejlonu

Opis

Cynamon cejloński (Cinnamonum vera) jest gatunkiem pochodzącym z Cejlonu. Uprawiany jest w krajach o klimacie tropikalnym, w Afryce, Azji, Ameryce Środkowej i Południowej. Korę cynamonowca pozyskuje się 2-3 razy w roku, następnie zostaje ona poddana obróbce i procesowi czyszczenia. Dzięki tym procesom nabiera ciemnej barwy i zawija się z obu stron. Jako surowiec kora cynamonowca wykorzystywana jest jako przyprawa. Otrzymywany z niej olejek cynamonowy znajduje zastosowanie w cukiernictwie i przemyśle gorzelniczym.   Zastosowanie cynamonu Cynamon cejloński może być stosowany jako dodatek do ciast, deserów, kawy, herbaty oraz jako przyprawa do grzanego piwa lub wina.   Składniki: 100% kora cynamonu cejlońskiego Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl