enzygen 90 caps. enzymy trawienne, amixpro® series

Wiele razy słyszeliśmy, że organizm człowieka działa niemal jak maszyna, która przyjmując pożywienie zamienia je na paliwo, energię

Opis

Wiele razy słyszeliśmy, że organizm człowieka działa niemal jak maszyna, która przyjmując pożywienie zamienia je na paliwo, energię. Napędza nasz organizm i mięśnie. Niezbędnym i kluczowym czynnikiem do syntezy energii i składników odżywczych z pożywienia są enzymy trawienne. Produkowane są w układzie pokarmowym przez trzustkę, gruczoły ślinowe i żołądkowe. Jednak może zdarzyć się tak, że nasze trawienie zostanie zaburzone. Z powodu nieregularnego odżywiania, stresu, chorób układu pokarmowego, zaburzeń odżywianie lub przyjmowania niektórych leków. Objawiać się to może złym samopoczuciem, wzdęciami, gazami, odbijaniem, bólami brzucha i jelit. Ilość wytwarzanych przez organizm enzymów spada także z wiekiem. jak działają enzymy trawienne Amix Enzygen, to produkt specjalistyczny możliwie najwyższej jakości, składający się z opatentowanych formuł DigeZyme oraz Aminogen. Ta pierwsza to rewelacyjnie skomponowany skład pięciu enzymów trawiennych dobranych w idealnych proporcjach, które pomogą zmniejszyć poziom toksyn w organizmie wytwarzanych przez spożywane produkty. Druga zaś to, opatentowany enzym pochodzenia roślinnego Aminogen czyli nowy rodzaj enzymu trawiącego białko. Idealny dla osób u których białko jest wiodącym składnikiem diety. Co zawiera Amix EnzyGen? Amylaza, to enzym rozkładający wielocukry (np. skrobię) na cukry proste, które następnie są wchłaniane z przewodu pokarmowego. Enzym ten wytwarzany jest przez ślinianki, trzustkę, gruczoł mleczny, jajniki oraz jądra. Najważniejszymi narządami wydalania amylazy z ustroju są nerki i przewód pokarmowy. Proteaza, enzymy przeprowadzające reakcję, w wyniku której rozerwane zostaje wiązanie peptydowe, to głównie enzymy hydrolityczne określane jako proteazy. Enzymy te odgrywają istotną rolę w obrocie metabolicznym białek, kontroli ich jakości oraz regulacji wielu procesów metabolicznych. Celulaza, to enzym, który rozkłada celulozę. W wyniku tej reakcji powstaje glukoza, jako produkt końcowy. Celuloza to inaczej błonnik. U ludzi obecne są mikroorganizmy wytwarzające celulazy, co pozwala na wykorzystanie błonnika jako źródła energii. Laktaza, jest enzymem wytwarzanym w nabłonku jelita cienkiego i jest niezbędna w procesie trawienia cukru laktozy. Enzym laktaza odpowiedzialna jest za hydrolizę, czyli rozkład laktozy do cukrów prostych. Lipaza, jest podstawowym enzymem produkowanym w zewnątrz wydzielniczej części trzustki i wydzielanym w tzw. soku trzustkowym. Wszystkie enzymy trzustkowe trafiają do dwunastnicy i tam pomagają w trawieniu substancji odżywczych. Lipaza rozkłada trójglicerydy pokarmowe do kwasów tłuszczowych oraz glicerolu. Przechodzi do dwunastnicy jako nieaktywny proenzym. Przekształca się tam pod wpływem kwasów żółciowych, fosfolipidów oraz białka do aktywnego enzymu, który następnie zaczynać spełniać swoją funkcję w procesie trawienia.   źródła: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3051385/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12676497/

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl