Jagody goji 500g

  Jagody Goji stosowane są od 2500 lat w krajach azjatyckich

Opis

  Jagody Goji stosowane są od 2500 lat w krajach azjatyckich. Rosną na na roślinie nazywanej kolcowój pospolity lub szkarłatny. Smakują podobnie jak żurawina, ale są mniej słodkie. Jagody Goji można spożywać jak inne suszone owoce – na surowo. Są świetnym dodatkiem do ryżu, zupy, kurczaka i wołowiny lub zmieszane z warzywami. Jagody można spożywać na surowo jako przekąskę lub dodawać np. do jogurtu czy deseru. Zalecana porcja do spożycia: do 12 gramów jagód goji dziennie. Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Przeciwwskazania do spożywania jagód goji to: ciąża, karmienie piersią, spożywanie leków przeciwzakrzepowych.   Składniki: 100%  jagody goji. Kraj pochodzenia: Chiny   BEZ SIARKI I KONSERWANTÓW   Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 1461 kJ/ 349 kcal Tłuszcz: – kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g 0,5 g Węglowodany: – cukry 70 g 44 g Białko 11,7 g Błonnik 2 g Sól 0 g      

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl