Krew suszona – hemoglobina 1kg

Hemoglobina w proszku jest białkiem wieprzowym, wykorzystywanym w przemyśle spożywczym

Opis

Hemoglobina w proszku jest białkiem wieprzowym, wykorzystywanym w przemyśle spożywczym. Jako naturalny produkt białkowy poprawia cechy sensoryczne gotowych wyrobów. Produkt jest produkowany zgodnie z rozporządzeniem UE EC 853/2004, a producent jest pod nadzorem weterynaryjnym nr EC 2016 NL Zastosowanie: Hemoglobina jest używana w przemyśle mięsnym jako białko krwi w produktach typu: kiełbasy, kaszanki, luncheon meat, szynki.   Sposób użycia: Przed użyciem zalecamy rozpuścić krew w wodzie o temperaturze 20-25 stopni C ciągle mieszając. Jeżeli woda będzie za ciepła mogą się zrobić grudy.  Hemoglobinę należy rozmieszać w proporcjach 1 kg krwi na 5 litrów wody (0,2 kg = 1l wody).   Kraj pochodzenia: Holandia   Zawartość mikroelementów: – żelazo 2860 mg/kg – potas 12,1 g/kg – fosfor 3,0 g/kg   Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Energia 1571 kJ / 370kcal Tłuszcz 0,2g w tym nasycony 0,02g Węglowodany 0g W tym cukry Białko 92,0g Błonnik 0g Sól 3,0g

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl