Kumin kmin rzymski ziarno 100g

  Kmin rzymski, zwany kuminem  To małe nasionka rośliny baldaszkowatej z rodziny selerowatych

Opis

  Kmin rzymski, zwany kuminem  To małe nasionka rośliny baldaszkowatej z rodziny selerowatych. Charakteryzuje się możnym, ostro-słodkim aromatem i ostrym, lekko gorzkawym smakiem. Kumin jest podstawowym składnikiem wielu mieszanek przyprawowych kuchni wschodniej m.in. curry.   Zastosowanie kminu rzymskiego: Nadaje smak  gulaszom i potrawom grillowanym, jagnięcinie oraz kurczakowi. Idealnie komponują się z ryżem, fasolą, bakłażanem, kapustą kiszoną. Kumin podkreśla smak wielu pikantnych meksykańskich dań, takich jak chilli con carne, enchiladas. Tworzy  skład marynat i sosów pomidorowych.   Kraj pochodzenia: Indie  

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl