Kwasek cytrynowy e330 100g

  Kwasek cytrynowy to bezwonny, sypki, krystaliczny, przezroczysty proszek

Opis

  Kwasek cytrynowy to bezwonny, sypki, krystaliczny, przezroczysty proszek. W smaku jest kwaśny i cierpki, ale nie pozostawia posmaku. Funkcja technologiczna: kwas, regulator kwasowości, przeciwutleniacz, stabilizator.   Zastosowanie kwasku cytrynowego: Jako czynnik zakwaszający w produkcji napojów, kompotów, dżemów, galaretek. Jako przeciwutleniacz w produkcji majonezów, sosów sałatkowych. Zapobiega ciemnieniu owoców   Inne zastosowanie kwasku cytrynowego Dzięki kwaskowi możemy pozbyć się kamienia z czajnika, działa jak odkamieniacz. Należy do czajnika pełnego wody wsypać 3-4 łyżeczki kwasku i zagotować wodę razem z kwaskiem. Po jakimś czasie wypłukać czajnik, który będzie lśnił. Kwasek cytrynowy posiada zalety odświeżające. Usuwa osad po kawie i herbacie z filiżanek i kubków. Można nim również czyścić dłonie np. gdy mamy przebarwienia od jagód, czy buraków. W tym celu należy zastąpić mydło kwaskiem, umyć nim dłonie i opłukać pod bieżącą wodą.   Kraj pochodzenia: Chiny/Tajlandia   Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 226,1 kJ/ 54 kcal Tłuszcz: – kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany: – cukry 0 g 0 g Błonnik 0 g Białko 0 g Sól 0 g      

Chcesz opublikować informacje na naszym portalu? Nic prostszego, prześlij zdjęcia i treść tekstową na adres e-mail opublikuj-na@podkarpackieok.pl