Mąka ryżowa 1 kg

Mąka ryżowa otrzymywania jest wyniku mielenia ziaren ryżu

Opis

Mąka ryżowa otrzymywania jest wyniku mielenia ziaren ryżu. Wykorzystywana jest przede wszystkim w daniach kuchni azjatyckiej. Polecana jest do zagęszczania sosów i zup, do wypieków na słodko oraz placków i naleśników. Mąkę ryżową można również użyć jako panierkę do ryb i mięsa, w szczególności mięsa drobiowego.   Składniki:100% mąka ryżowa Kraj pochodzenia: Holandia   Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 1465 kJ/ 349 kcal Tłuszcz: – kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g 0,15 g Węglowodany: – cukry 76,9 g 2 g Błonnik 2,3 g Białko 7,6 g Sól 0,03 g    

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl