Quinoa – komosa ryżowa 250g

Komosa ryżowa (quinoa) jest rośliną jednoroczną, uprawianą w Ameryce Południowej

Opis

Komosa ryżowa (quinoa) jest rośliną jednoroczną, uprawianą w Ameryce Południowej. Zawiera dwa razy więcej błonnika pokarmowego niż większość popularnych zbóż. Nie zawiera glutenu, dlatego stanowi doskonałą alternatywę dla pszenicy. Z powodzeniem może zastąpić ryż, ziemniaki czy makaron. Nadaje się zarówno do potraw na słodko i na ostro. W ofercie sklepu dostępna jest również komosa czarna i czerwona. Jak przygotować komosę ryżową? Komosę dokładnie opłukać. Do 2 szklanek wrzątku dodać 1 szklankę komosy. Gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut. Odstawić do całkowitego wchłonięcia wody.    Składniki: komosa ryżowa 100% Kraj pochodzenia: Peru/Hiszpania   Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 1480 kJ/ 353 kcal Tłuszcz: – kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g 0,7 g Węglowodany: – cukry 57 g 0 g Białko 14 g Sól 0,01 g      

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl