Siemię lniane mielone 1 kg

Siemię lniane, czyli nasiona lnu są źródłem cynku, żelaza, kwasu foliowego, magnezu, witamin z grupy B, białka

Opis

Siemię lniane, czyli nasiona lnu są źródłem cynku, żelaza, kwasu foliowego, magnezu, witamin z grupy B, białka.  Magnez zawarty w siemieniu lnianym pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Natomiast cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Żelazo natomiast pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.    Stosowanie: 2-3 łyżeczki dziennie. Na początku można spożywać mniej i później stopniowo zwiększać ilość.    Zmielone siemię lniane nie ma praktycznie żadnego smaku, więc możemy dodawać je do wszystkich potraw np. do jogurtów, sałatek, koktajli owocowych i warzywnych. Pamiętajmy, że nasz organizm nie będzie dobrze trawił całych, suchych nasion.   Kraj pochodzenia: Czechy/Rosja/Polska (w zależności od dostępnej partii)   Ważne! Kolor lnu mielonego jest uzależniony od temperatury w jakiej jest tłoczony/mielony.  Mimo tego, że ziarno jest z jednej partii, to przy produkcji wymaga się czasami regulacji temperatury.  Przy ziarnach o mniejszej zawartości tłuszczu produkt delikatnie może się przygrzewać, dlatego może mieć ciemniejszy odcień.      Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 2236 kJ/ 534 kcal Tłuszcz: – kwasy tłuszczowe nasycone 42,16 g 3,66 g Węglowodany: – cukry 28,88 g 1,5 g Błonnik 3,9 g Białko 18,29 g Sól 0,08 g  

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl