Siemię lniane mielone 250g

  Siemię lniane, czyli nasiona lnu, bardzo korzystnie wpływają na nasze zdrowie i urodę

Opis

  Siemię lniane, czyli nasiona lnu, bardzo korzystnie wpływają na nasze zdrowie i urodę. Są naturalnym źródłem cynku, żelaza, kwasu foliowego, magnezu, witamin z grupy B, białka. Zawierają także bardzo dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i błonnika. Zwalcza dolegliwości układu pokarmowego – biegunki, zaparcia, nadkwaśność żołądka, nieżyt jelit. Uzupełnia braki w organizmie w składniki odżywcze. Redukuje zły cholesterol. Doskonale nawilża gardło oraz wspomaga leczenie suchego kaszlu.   Zalecane dzienne spożycie: 2-3 łyżeczki dziennie. Na początku można spożywać mniej i później stopniowo zwiększać ilość.    Zmielone siemię lniane nie ma praktycznie żadnego smaku, więc możemy dodawać je do wszystkich potraw np. do jogurtów, sałatek, koktajli owocowych i warzywnych. Pamiętajmy, że nasz organizm nie będzie dobrze trawił całych, suchych nasion.   Kraj pochodzenia:  Czechy/Rosja/Polska (w zależności od dostępnej partii)   Ważne! Kolor lnu mielonego jest uzależniony od temperatury w jakiej jest tłoczony/mielony.  Mimo tego, że ziarno jest z jednej partii, to przy produkcji wymaga się czasami regulacji temperatury.  Przy ziarnach o mniejszej zawartości tłuszczu produkt delikatnie może się przygrzewać, dlatego może mieć ciemniejszy odcień.    Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 2236 kJ/ 534 kcal Tłuszcz: – kwasy tłuszczowe nasycone 42,16 g 3,66 g Węglowodany: – cukry 28,88 g 1,5 g Błonnik 3,9 g Białko 18,29 g Sól 0,08 g  

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl