Śliwki suszone drylowane 1 kg

Śliwki mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego

Opis

Śliwki mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W celu uzyskania 1 kg śliwek suszonych, należy zużyć aż 3 kg śliwek świeżych.     Zastosowanie suszonych śliwek: do mięs pieczonych i duszonych, wyrobów wędliniarskich, nadzień oraz do wypieków cukierniczych.   Składniki: śliwka suszona drylowana, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Kraj pochodzenia: U.S.A./Argentyna/Chile/Bułgaria Masa netto: 1kg Sposób przechowywania: Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.       Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:   Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 1199 kJ/ 284 kcal Tłuszcz: – kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g 0,2 g Węglowodany: – cukry 60 g 60 g Błonnik 8,7 g Białko 3,5 g Sól 0,03 g    

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl