Tapioka granulki 1 kg

Tapioka jest produktem skrobiowym otrzymywanym z manioku, jednej z najbardziej popularnych roślin uprawianych w Azji, Afryce oraz w Ameryce

Opis

Tapioka jest produktem skrobiowym otrzymywanym z manioku, jednej z najbardziej popularnych roślin uprawianych w Azji, Afryce oraz w Ameryce. Tapioka w postaci granulek wyglądem przypomina małe perełki. Najchętniej wybierane są te o średnicy 2-3 mm. W kuchni azjatyckiej tapioka jest podstawowym składnikiem deserów. Tapioka ma dość neutralny smak, dlatego dobrze ją łączyć z miodem, ksylitolem i słodkimi dodatkami. Może być stosowana również jako zagęstnik do sosów i zup. Tapiokę w granulkach można wykorzystać również do przygotowania Bubble Tea – napoju na bazie herbaty serwowanego na ciepło lub zimno.   Jak gotować tapiokę w granulkach? Przed gotowaniem tapiokę należy wypłukać, a następnie namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut. Gotować w tym samym płynie około 40 minut na małym ogniu, cały czas mieszając.   Składniki: skrobia z manioku 98%, woda Kraj pochodzenia: Tajlandia   Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 1499 kJ/ 358 kcal Tłuszcz: – kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany: – cukry 89 g 3 g Błonnik 0 g Białko 0 g Sól 0 g

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl