Zestaw moya matcha to go! – 24 saszetki matchy

Podręczny zestaw do przygotowywania matchy w dowolnych okolicznościach

Opis

Podręczny zestaw do przygotowywania matchy w dowolnych okolicznościach. Doskonale się sprawdza w czasie długiego dnia pracy, w podróży czy przed treningiem. W skład zestawu wchodzą: Szklany Shaker do matchy oraz saszetki Moya Matcha To Go!. Zestaw dostępny jest w dwóch wariantach: z 24 lub 48 saszetkami. Każda z nich zawiera porcję 1,5g matchy. SZKLANY SHAKER DO MATCHY Elegancki shaker do matchy z podwójnego szkła. Pozwala błyskawicznie przygotować matchę na zimno i na ciepło. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, zalać wodą, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć! Szklany Shaker Moya Matcha jest idealnym towarzyszem podróży i treningów a podwójne szklane ścianki długo trzymają ciepło.  Shaker zawiera stalowe sitko, dzięki czemu nadaję się także do zaparzania zwykłej herbaty liściastej. Materiał: Butelka: Podwójne, hartowane szkło borokrzemowe Zakrętka: część zewnętrzna wykonana z drewna bambusowego, część wewnętrzna z plastiku i stali nierdzewnej. Zakrętka posiada silikonową uszczelkę. Sitko: Stal nierdzewna Pojemność: 320ml Wymiary: 22,5cm x 7cm SASZETKI MOYA MATCHA TO GO! Moya Matcha To Go! to Moya Matcha Tradycyjna w wygodnym jednorazowym opakowaniu. Każda saszetka to jedna porcja sproszkowanej zielonej herbaty, którą można przygotować na ciepło lub na zimno. Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, matcha smoothie i koktajli.  Zieloną herbatę matcha w saszetkach To Go! można też łatwo przygotować na zimno wsypując do shakera. Moya Matcha Tradycyjna pochodzi z pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi bambusowymi matami. Dzięki temu liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny i nabierają intensywnego zielonego koloru. Po zebraniu, liście są delikatnie suszone i ścierane na drobny proszek. Moya Matcha Tradycyjna jest uprawiana w regionie Uji w prefekturze Kioto, który słynie z żyznej gleby i czystych wód. Zielona herbata ma tam idealne warunki do wzrostu dzięki dużej ilości opadów, dobrze nasłonecznionym wzgórzom i tworzącym się między nimi mgłom, które chronią delikatne listki krzewów przed mrozem. Moya Matcha pochodzi małych, rodzinnych upraw herbacianych wolnych od pestycydów i certyfikowanych przez Japan Organic & Natural Foods Association. Zebrane liście są suszone i ścierane na drobny proszek lokalnie w Japonii i wysyłane do Europy w małych partiach, aby zapewnić jej najwyższą świeżość. Pomaga to zachować wszystkie właściwości liści herbaty oraz utrzymywać wysoki poziom minerałów i przeciwutleniaczy. Saszetki pakowane są w pudełko zbiorcze po 24 sztuki.

Kontakt z redakcją portalu PodkarpackieOK, pod adresem email portal@podkarpackieok.pl